Invitasjon til alle bloggere og blogglesere!

Psykiskbloggen ble opprettet 6. oktober 2008. Opprinnelig var tanken å bruke blogosfæren til å skape og spre et massivt engasjement omkring psykisk helse som tema i anledning Verdensdagen for psykisk helse.

Verdensdagen arrangeres 10. oktober hvert år, og i ukene før og etter selve dagen er det en rekke arrangementer rundt om i landet. Men, der et arrangement gjerne inviterer til engasjement, forståelse og debatt der og da, er tekst varig.  

Psykiskbloggen ble dermed opprettet som en temablogg hvor alle som er opptatt av psykisk helse ble invitert inn til å skrive. Hvem som helst kan skrive! Vil du, så kan du – var budskapet som gikk ut i forkant av lanseringen. I løpet av de første dagene eksploderte det. Umiddelbart etter lansering hadde Psykiskbloggen mottatt over seksti tekster fra en rekke ulike bloggere og skribenter og hadde flere tusen unike brukere. Siden fortsatte det å strømme inn tekster, og det var lett å se at Psykiskbloggen måtte fortsette som et levende nettsted med nypublisering av tekster også etter Verdensdagen.

Det ble tidlig tydelig at det er behov for et nettsted hvor alle med tanker og meninger om temaet kan bidra inn, et sted hvor brukere av psykisk helsevern, pårørende, fagfolk og generelt interesserte kan få publisert tekster og hvor reell meningsbryting kan foregå i kommentarfeltene. Her er det et poeng at erfaringskompetanse skal telle på lik linje med fagkompetanse, her skal psykiatri, psykisk helsevern, tvang, medisiner, selvmord, overgrep, god praksis og dårlig praksis kunne diskuteres uten at noen nødvendigvis har rett og andre tar feil.

I mange fora hvor psykisk helse har plass på agendaen er det ofte gitt på forhånd hva resultatet av en diskusjon vil bli, for ulike organisasjoner og fagmiljøer lever og ånder med visse etablerte sannheter. Definisjonsmakten er ofte brutal. Et eksempel: flere med erfaring fra tvangsbehandling innen psykisk helsevern forteller at de har hatt liten – eller ingen! innvirkning på hvilken behandling de har fått. Protester i forhold til medisinering og mekanisk og skjult tvang har i mange tilfeller forsterket behandleres tro på at brukeren trenger tvangen (han protesterer, men han forstår jo ikke sitt eget beste!). På Psykiskbloggen kommer flere av disse historiene frem. Siden bloggen leses, bidras til og brukes av mange med ulikt ståsted, stimuleres dermed diskusjonene videre og det er sannsynlig at det fører til mer kunnskap og bedre forståelse.

Nå nærmer det seg 10. oktober igjen. Det hadde vært moro å få til det samme i år som det første året, jo flere som blir med og desto større variasjon det er i stemmene som snakker/skriver her, jo viktigere blir siden. Ønsker du å bidra med tekst er det bare å sende mail eller bruke kommentarfelt.

Håper du blir med! Tips gjerne andre du tror er interesserte i dette!

Hilsen Victoria

 

Reklamer

One response to “Invitasjon til alle bloggere og blogglesere!

  1. Svensk TV skal snart sende en serie om psykisk uhelse. Første program går på Kunskapskanalen torsdag 14/10 kl.21.00, och på SVT1 søndag 17/10 kl.22.00.

    Redaksjonens blogg er her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s