Menn mer åpne i blogger

Bidragsyter: Sigrun

I Personvernsundersøkelsen 2009 – En undersøkelse om integritet og grenser fra Datatilsynet er et landsrepresentativt utvalg på 1000 personer spurt om hvem de deler personlig informasjon med og hvordan de gjør dette.

51 prosent av de spurte har ytret seg på nett. 80 prosent av dem under 30 år har gjort dette, men bare 27 prosent av aldersgruppen over 60 år. De som har ytret seg på nett, synes det er mer greit å dele personlige opplysninger i de ulike kommunikasjonskanalene enn de som ikke har gjort dette. Men det viser seg at det ikke er normalt blant unge å dele mye personlig informasjon på nettet. Yngre deler riktignok personlige opplysninger noe mer åpent enn eldre, men jo mer personlig et tema oppfattes å være, jo mindre er forskjellen.

17 prosent av de spurte mener det er greit å snakke om sin religiøse overbevisning/livssyn i en åpen blogg, mens kun to prosent synes det samme om depresjon/utbrenthet. Til tross for større åpenhet rundt psykiske helseproblemer, er dette åpenbart fortsatt noe folk oppfatter som svært følsomt. 87 prosent vil dele slike opplysninger med nær familie, 82 prosent med nære venner, 36 prosent med kolleger, 11 prosent med bekjente, 38 prosent med sjefen/læreren og fem prosent med hvem som helst.

Det er små forskjeller mellom kjønnene med henblikk på hvilke kommunikasjonsformer de synes det er greit å bruke for å snakke om personlige temaer på nettet. Unntaket er åpne blogger og personlige hjemmesider. Menn er i større grad enn kvinner villige til å dele personlige opplysninger i åpne blogger. Kvinner foretrekker mer enn menn å dele personlig informasjon med nær familie og nære venner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s