En glipp

Bidragsyter: Sigrun

Dessverre har det skjedd en glipp.

En mann ble nemlig arrestert på Gardermoen for en sak han hadde sonet ferdig ett og et halvt år tidligere. Det er liten tvil om at et sviktende datasystem er årsaken til den urettmessige arrestasjonen, ifølge Dagbladet.

Nå kan jo en glipp ha så mange årsaker. En av dem er at foreldrene dine var lite oppfinnsomme da de skulle velge navn til deg. I bloggposten min Risker ved overvåking, hentet fra et svensk nettsted, kan du lese:

I USA har det redan börjat figurera rapporter i pressen om människor som har ett namn som liknar en känd terrorists namn. Dessa helt vanliga människor utsätts under flera timmar för vad de själva upplever som trakasserier varje gång de ska flyga, med ingående förhör, kränkande kroppsgenomgångar, beslagtaget pass och liknande.

Ja, det er ganske dumt å ha et navn som likner på andre navn. Selv har jeg bare opplevd å bli kalt Sigrid, Signe og Reidun, og aldri blitt tatt for å være terrorist.

Men at dette kan få alvorlige følger på flere måter, så vi i forbindelse med skandalen i Sofienbergparken i fjor sommer. Samme kveld som Ali Farah ble etterlatt i parken, uttalte nemlig en vaktleder ved Legevakten til Dagbladet:

Vi har en tidligere historie på ham som tilsier at vi skal være forsiktig med ham.

I tillegg til at navnet ble forbyttet med en annen pasients, gikk altså Legevakten ut i mediene med opplysninger om en (antatt) pasient, og brøt taushetsplikten.

Se også:

Ifølge Dagbladet har ikke Josef Fritzls psykiater greid å passe på den psykiatriske rapporten, slik at flere østerrikske medier har greid å få fatt i den. Jeg antar Frau Doktor har fått en klekkelig sum for dette.

Lagrer info om vriene pasienter

– Men du er jo misbruker

Advarer mot pasientregister

Reklamer

One response to “En glipp

  1. Burde jeg begynne å bekymre meg for å forveksles med en kjent visesanger? Og hvilke konsekvenser vil dette føre med seg? :p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s